Om terapeutisk hus
Dansk Psykoterapeutforening
Email
Klik og se kort
Gå til startsiden

Kropterapi eller gastaltterapi

 

Krop/gastaltterapi er en terapiform, hvor du ved at arbejde med dine følelser og tankemæssige mønstre, samt dine kropslige reaktioner, opnår bedre forståelse og kendskab til dig selv.

 

Terapien forgår ved samtaler, hvor du arbejder med dine evner til at opleve dig selv. Du lærer at styre og udvikle dine meninger, tanker og handlinger, så du selv bliver i stand til at skabe et meningsfyld liv.

 

Få fornemmelse for dig selv

Under krop/gastaltterapien arbejder du med at skærpe din bevidsthed og opmærksomhed. Det handler om at være til stede i dine sanser og følelser, og at være i kontakt med dit indre liv.

 

Du får opøvet større følsomhed overfor de impulser, der kommer fra kroppen. Kroppen gør nemlig opmærksom på, hvad der er godt for dig, og hvad der er dårligt for dig.

 

Du lærer at bruge denne intelligente information fra kroppen, som fremtidig basis for dine tanker, meninger og handlinger.

 

I terapien opnår du forståelse for, hvordan personlige problemer ofte skyldes en manglende eller fortrængt kontakt til bagvedliggende følelser.

 

Kært barn har mange navne

Gestalt stammer fra det tyske sprog, og betyder et meningsfuldt hele. På dansk findes terapiformen med mange stavemåder og udtryk, herunder kropterapi, kropsterapi, gestaltterapi, gestaltsterapi, gastaltterapi og gastaltsterapi.

Terapeutisk Hus

Højtoftevej 15

7700 Thisted

Tlf. 40 33 25 26

frank@terapeutiskhus.dk

 

Pjece:

Kvalitetskriterier for privatpraktiserende psykoterapeuter